D'Addario XS - dyppet i den evige ungdomskilden.
Av Magnus Olsson, publicerat 2021-08-16

Som gitarist er det noen drømmer vi alle deler. Som for eksempel oppfinnelsen av den magiske talentpillen som umiddelbart lar oss spille det vi vil. En annen vanlig drøm for alle gitarister er at det fantes en gitarstreng som beholdt tonen for alltid. At uansett hvor mye du spiller, høres gitaren ut som den skal. Med klarhet, diskant og overtoner, som om strengene bare magisk forble nye. At de kjennes friske og pigge ut uansett når du tar opp gitaren for å spille litt, og uansett hvor lenge det er siden du byttet strenger. Ganske enkelt en streng dyppet i fontenen til evig ungdom og derfor aldri eldes.


D'Addarios nye XS strenger lar oss komme nærmere denne herlige drømmen mer enn noen gang før. De tøyer grensene for hva en coated streng kan være og bringer oss gitarister store skritt nærmere drømmestrengen. De klinger som ønsket lenge. Veldig lenge. Betydelig lengre enn noen annen streng før de har gjort. De føles nye og spiller som du vil like lenge, belegget frynser ikke, de falmer ikke eller mister stemmingen og de ryker ikke like lett som andre strenger.

XS er en streng fullastet med D'Addario innovasjoner som NY stålkjerne, Fusion Twist, ultratynn coating film som er 10 ganger tynnere enn et menneskehår, samt coatede plain strenger (som tidligere kun har funnets på D'Addario XT) . Rett og slett den mest innovative coatede strengen som noensinne er laget.Hva er det som da gjør XS så bra?

Det er som nevnt en kombinasjon av mange forbedrende egenskaper, som sammenlagt blir noe på et helt nytt nivå. La oss ta en nærmere titt på de alle.NY Steel karbonkjerne i stål:

NY Steel er en stållegering som D'Addario utviklet til de revolusjonerende NYXL strengene som kom for noen år siden. Det er et stål med veldig høy utmattelsesbestandighet, noe som gir mange svært ønskelige egenskaper.

Strengen setter seg i pitch ekstremt fort når man strenger opp og trenger ikke strekkes og tøyes flere ganger slik som andre strenger. Det er en fantastisk ønskelig kvalitet når du står på scenen og en streng ryker - på med en ny, stem og spill. Strengen setter seg umiddelbart og holder stemmingen merkbart bedre enn vanlige strenger. Viktig og stor forskjell da man nå kan stole på instrumentets pitchstabilitet på en helt ny måte. Strengen motstår også fysisk skade fra plekteranslag, bends og vibrato mye bedre og er derfor mindre utsatt for brudd på grunn av materialutmattelse. Strengen er målt til å være 131% mer stabil og holdbar enn en vanlig streng.

Fusion Twist:

Er en ny og forbedret måte å feste kula til strengen, noe som normalt er en strengs svakeste punkt.
Fusion Twist bidrar dermed til å forbedre stemmingsstabiliteten enda mer og styrker strengens svakeste punk.

Coating:

XS strengene er beskyttet av en ultratynn coating som er 10 ganger tynnere enn et menneskehår. Coatingen gir en veldig effektiv smuss- og fuktavvisende overflate, som betyr at strengen beholder tonen i veldig lang tid. Men fordi coatingen er så tynn, så ødelegger den ikke tonen, slik som så mange andre strenger på markedet gjør.

Strengen får også en myk og fleksibel spillfølelse med få fingerlyder (gnisselyden av fingrene som beveger seg over strengene).

Oppsummert er D’Addarios karbonkjerne i stål og fusion twist unik for D'Addario og gir XS enestående styrke og stemmingsstabilitet sammenlignet med alle andre produsenters coatede strenger. Det supertynne belegget beskytter strengen og beholder tonen lenge. Vi tør påstå at D'Addario lager de beste coatede strengene på markedet, men oppfordrer deg til selv å prøve de!

Hvordan er det da å spille på XS?

Det viktigste spørsmålet du kan stille deg selv akkurat nå er "lever det opp til løftet?" og svaret er et rungende "det fungerer feilfritt!".

Jeg har i gjennomsnitt spilt ca. 3 timer om dagen med samme strenger på samme gitar i lang tid, noen måneder, og jeg tør love at hvis du plukker opp gitaren nå vil, du tro at den akkurat har fått på nye strenger. En opplevelse jeg aldri har opplevd før, en streng som bare fortsetter å klinge "ny streng" lenger enn noen gang. Noen måneder høres kanskje ikke så lenge ut for noen ører, men for perspektiv varer mine normale strenger med samme spilletid maksimalt en uke. NY Steel kjernen fungerer virkelig, noe jeg allerede visste fra NYXL strengene, de setter seg umiddelbart og jeg kan tørre å strenge om gitaren min like før en konsert, uten å bekymre meg for at den mister stemmingen når jeg begynner å spille….

Så langt er XS bare tilgjengelig for stålstrengsgitarer og mandoliner, men forvent en utvikling av serien, for XS har kommet for å bli.

XS finns för stålsträngat (6- och 12-sträng) samt mandolin. Klikk her for å se hele sortimentet.

Klikk her for å finne en butikk.